INFORMATION TRÄNINGSSTART 3/8-2020

Hej!

Hoppas alla mår bra och att Ni allihop njuter av den svenska sommaren! ? 

Vi i Team Ystad Bowlings styrelse vill informera om ett antal VIKTIGA saker inför den kommande säsongsstarten!

#1 

Träningen startar måndagen 3:e augusti. Vi följer Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets riktlinjer och rekommendationer.
Stanna hemma om du är sjuk! Tvätta händerna ofta (med tvål och vatten eller handsprit som finns tillgängligt i hallen), Inga “High-5”, klapp i händerna eller handhälsningar/kramar. För dig som inte har egna klot, så rekommenderas det att man tvättar av klotens tum- och fingerhål med handsprit innan du börjar spela. Gör det gärna även efter träningen, innan du lägger tillbaka kloten på klothyllorna. 

I ett försök i att minska trängsel i hallen och minska risk för eventuell smittspridning, så kommer vi att träna måndagar 18.00-18.55 samt 19.05-20.00

Detta innebär att de som tränar första timmen får tid att komma bort från banorna efter sin träning och de som tränar andra timmen ska vänta vid soffgrupperna bredvid ingången eller soffgruppen vid baren. Detta tills alla är borta från banorna och tiden för andra timmens träning börjar närma sig. 

Är man i någon form av riskgrupp eller i övrigt känner sig orolig över att träffa stora mängder människor, så finns det möjlighet att träna på torsdagar kl 18-19 i mindre grupp. Om man helt vill avstå från att träna eller spela match på grund av situationen med Corona, meddela mig (Ulf) 

Handsprit finns tillgängligt vid ingången till hallen, två olika ställen vid bardisken och även på ett bord vid gången bredvid bana 12. Vi undersöker även möjligheten att sätta ut handspritsflaskor vid varje bord. 

Tillsammans hjälps vi åt att inte smittas och att inte smitta varandra!

#2

Årsmötet som blev flyttat till söndag 16/8 klockan 14.00 kommer att hållas som planerat på/vid Lancasterskolan. Vid fint väder så försöker vi genomföra årsmötet utomhus.

Om man vill ta del av alla dokumenten / årsmötesmaterialet i förhand så finns det tillgängligt på denna länken: 

https://1drv.ms/u/s!AudzEuUMaTX8qWfu8_abXdFtce4x?e=kdeeh1

Det som är nytt är den så kallade Barnrättsplanen, som är ett krav från Ystads Kommun för att få bidrag. Detta har tillkommit pga barnrättskonventionen som blev lag 1/1 2020. 

Om Ni har tillgång till Facebook så anmäl Er gärna här till årsmötet (så att vi vet ungefär hur många som vill ha fika): 

https://www.facebook.com/events/504025583857801/

För de som inte har möjlighet eller inte vill komma på plats så kommer vi även att försöka sända årsmötet via Facebook Live. 

Håll utkik efter Live-sändning via den interna Facebook-gruppen “Team Ystad Bowling”. 

#3 

Klubbmästerskapet 2020 som flyttades fram från April till hösten 2020 har styrelsen beslutat att helt ställa in. Vi hoppas på att vi kan arrangera ett klubbmästerskap våren 2021 som vanligt. 

#4

Det ordinarie matchspelet börjar i september, men för de som är intresserade av att spela träningsmatcher så har Team Ystad anmält ett lag till träningsserien i Svedala Bowlinghall, detta kommer att pågå under perioden 27/7 – 25/8. Uttagningskommitten kommer att försöka fördela ut så att de som har anmält sitt intresse får spela minst 2 träningsmatcher vars. 

Börja kryssa i när Ni kan/vill delta i träningsmatcher och i det ordinarie seriematchsystemet via länken https://teamystadbowling.se/?page_id=970 , klicka sedan “Jag kan spela” så öppnar sig en Excel-fil där ni går in och sätter kryss när Ni kan/vill spela. Glöm inte klicka “redigera”. Det fungerar bäst om man gör detta från en dator, om man inte kan eller har tillgång till dator så kontakta mig (Ulf) på 0708-634101 så hjälper jag dig/Er att kryssa i listan.  

På grund av diverse avhopp från matchspel inför den kommande säsongen så beslutade styrelsen att enbart anmäla tre lag till seriespel. Vi kommer även att undersöka möjligheten att komplettera med lag i BHL (Bowla Hela Livet) och SUL (Svenska Ungdomsligan).   

Är det någon som har någon fråga / synpunkt / kommentar till ovanstående så hör av Er till Tommy Nilsson (ordförande 070-6259243) eller Ulf Emanuel (Kassör 0708-634101)

På uppdrag av styrelsen i Team Ystad Bowling

Mvh

Ulf Emanuel