Här kommer viktig information till våra medlemmar och spelare;

Nästa säsong
På gårdagens styrelsemöte beslutades det att Team Ystad BK ska spela kvar på Suxxesshallen i Tomelilla hela säsongen 2016-17. Hoppas det ger ett klart besked till alla som undrat! Vänligen fyll i intressanmälans-blanketten för nästa säsong och lämna den till Tommy eller Ulf.

Klubbmästerskap
Imorgon lördag 9 april är det klubbmästerskap för de som har anmält sig till detta. De yngre ungdomarna spelar 3 serier mellan 11-12 och äter hamburgare efteråt. De lite äldre ungdomarna samt de vuxna spelar 6 serier antingen mellan 11-13, eller mellan 13-15. Efter kl 15 så dukas det fram en buffé i hallen för de som har anmält sitt intresse för detta. Är det någon som är osäker på om/när man har anmält sig till, kontakta Ulf Emanuel, 070-793 05 24. Kom gärna minst 15 minuter innan du ska börja spela så att vi kan “räkna in”.

Slutspel
Söndagen 24 April kl 10.00 spelar Team Ystad A kval i Eslövs Bowlinghall mot antingen Markaryds BK eller mot Team Frosta BK. UK (uttagningskommittén återkommer kring uttagningen inför detta). Vi kvalar för att stanna kvar i Div 2 och det ska vi absolut klara av!

Träning
Vi tränar som vanligt hela april. Sista träning för denna säsongen är tisdag 26 April.

Ev. byte av klubb / avregistrering
Övergångspapper måste vara Svenska bowlingförbundet tillhanda senast 20/5. Om du planerar att byta klubb och vill undvika karenstid så måste du ha både underskrift av den gamla klubben och den nya klubben och anmälan måste vara registrerad hos Swebowl senast 20/5.

Om man vill avregistreras (ej ha licens) så kan man göra detta fram till september.

Årsmöte
Årsmötet är planerat till tisdagen 10 Maj kl 19.00 i Suxxesshallen i Tomelilla inkl prisutdelning från klubbmästerskap och andra tävlingar.

Valberedningen
Ev avsägelser ska vara valberedningen tillhanda senast 20 April. Ann-Christin Håkansson, Alf Olsson och Carina Emanuel är ledamöter i VB. Vill du ha möjlighet att påverka vad som händer i vår klubb, anmäl ditt intresse av att vara med i styrelsen till VB.

“Teambuilding-aktivitet”
Styrelsen kommer att försöka arrangera en teambuilding-aktivitet under sommaren, vi har ev tänkt på att besöka Ävenstyrscampen i Sövde. Har du/ni något annat förslag hör av Er till Per Hall.

Tävlingar
Vi påminner om att Suxxesshallen både arrangerar deltävling i Skånemästerskapet (6 serier med hcp) och Tomelilla Maraton (16 serier med hcp) under April, Maj och Juni. Vi vill också påminna om SM-kval i Falköping som pågår fram till 15/5. Slutligen så kommer Svenska Bowlingförbundet att arrangera en ungdomstävling 12-14 Augusti i Jönköping. Tänk på att det är så att träning / tävling både ger “färdighet” och att det stärker gemenskapen.

Final Skånes U23 Elit
Jonathan Winhagen från Team Ystad har gått till final i denna tävling. Den spelas i Perstorp 1 Maj. Hoppas att vi är några stycken som kan åka och heja på Jonte i denna tävlingen.

Med vänlig häslning
Ulf Emanuel
för Styrelsen i Team Ystad BK