Välkommen hem till oss i    Team Ystad Bowling  

PS. Det pågår (otroligt nog) inte bara handboll i Österportshallen, Team Ystad Bowling finns också där......och vi spelar i Div 2 just nu                Webmaster

Hem    Nyheter    Resultat/Tabell    Historik    Bild & Ljud

Drogpolicy    Kontaktinfo    Seniorsektion    Ungdomssektion    Gästbok

Sponsras av

 

 

 

 

 

Last updated 31 Oct 2008 21:52:02


NB! Nedan följer min fria översättning (och tolkning) av en artikel skriven av en amerikansk coach vid namn Ron Clifton. Ron har under mer än 35 år studerat bowling och dess "lagar", och de senaste 15 åren lärt ut sina erfarenheter inom teknik och den mentala biten. Ron har även coachat en del av PBA's spelare från de södra regionerna i USA, samtidigt som han är delägare i en 24 banors hall, Creekside Lanes i Winston-Salem i North Carolina. Ron har också ett bowlingforum där ni kan läsa och fråga om bowling http://bowlcreekside.com/forum/

 
Bowlingskolan del 5 - Mental Träning
 

När vi spelar match, spelar vi egentligen 4 matcher. Du och din kollega spelar varje serie en match mot två av motståndarna. Hur betraktar du dessa motståndare? Som fiender eller vänner? Struntar du i vad dom gör, eller följer du med? Det är få spelare som inte på något sätt påverkas av sina motståndare, vad dom gör, hur dom spelar, och/eller vad dom säger/skriker. Även om du försöker stänga allt ute, så påverkas du omedvetet av deras handlingar. Det är därför duktiga cupspelare mentalt blir bättre spelare i dagens spelsätt, jämfört med tidigare när  det bara lagets totalpoäng som gällde.

Många spelare hoppas på att motståndaren slår upp hål. Ju större hål, desto bättre. Problemet med detta är att du har/får negativa tankar som påverkar ditt eget spel. Varje gång motspelaren får en turstrike eller turspärr blir du upprörd. "- Det var mitt i bunken men trillade ändå". Eller "-hur kan allt till vänster trilla?"  När du sen ställer tian på bra träff, påverkas du automatiskt att prestera sämre. Och då är du den oturligaste spelaren i den hallen. Detta är en väldigt dålig kombination. Istället för att önska motspelaren allt ont, och försöka dölja skadeglädjen med ett ansträngt leende, gör honom/henne till "medspelare" genom att applådera deras bra slag.

Om din motspelare strikar eller tar en svår uppställning, gratulera till slaget som om det var din medspelare. Det skapar positiv energi och de positiva vibbarna (och turen kanske) överförs. Det bästa med detta är att om motspelaren gör ett dåligt slag, vet jag innerst inne att det inte är min medspelare, så det påverkar mig inte negativt på något sätt. Om dina motståndare börjar spela dåligt, blanda dig inte i det. Det är deras problem att lösa, inte ditt. (Vi har under säsongen upplevt stora vändningar i ett par matcher. Detta beroende på alla de positiva vibbarna från lagkamraterna, där vi lyckades stänga ute eget negativt tänk. För varje ruta som spelades blev motståndarna sämre och "turen" vände.) 

Positiva tankar hjälper också om du spelar dåligt. Tänk inte på missen du precis gjorde. Du får aldrig tillbaka den rutan, och med en negativ attityd inför nästa ruta, är risken stor att du missar igen.

Varje ny ruta skall inledas med en positiv attityd. Spelar du positivt så spelar du bra, och då har du förtjänat din tur. Enkelt, eller hur?

Moffa - redigerat okt 2008